Werk

Vanaf 24 december 2011 publiceer ik Nacht-Orakels op deze website. Eerst verschenen ze bijna dagelijks, maar vanaf eind januari 2012 nog maar twee keer per week: maandagnacht en donderdagnacht. Op dinsdag 7 februari 2012 twitterde ik, om warm te blijven, meer dan honderd keer vanuit een stilstaande vriestrein (tussen Woerden en Gouda).

Zomer 2011 voerde ik met saxofonist Coen Witteveen en band voor het eerst live twee stukken uit met gesproken woord van mij (mijn teksten staan nog niet op deze site). Deze en andere stukken waar ik aan meewerk zijn bedoeld voor Coens debuut-cd, zie voor meer informatie coenwitteveen.nl.

In januari 2011 verscheen de bloemlezing Dansen op de maat van het ogenblik. De beste honderd gedichten uit de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd met daarin mijn gedicht ‘Mooi’ (op deze site) dat elfde werd bij die wedstrijd.

Zomer 2010 verscheen in eigen beheer het boekje Benjamin in een oplage van tien handgemaakte exemplaren. ‘Benjamin’ (op deze site) is een ode aan saxofonist Benjamin Herman en werd geschreven als onderdeel van een reeks op jazz en jazzmusici ge├»nspireerde gedichten. Het boekje bevat mijn gedicht en een afbeelding van het schilderij dat mijn broer Lucas Oostveen naar aanleiding van het gedicht maakte.

Losse stukken van mij over dagboeken van Willem Frederik Hermans, Coetzee’s vertalingen van gedichten van Hans Faverey (samen met Marc van Zoggel) en Hermans en het absurdisme verschenen in Armada. Tijdschrift voor wereldliteratuur, Tijdschrift voor Nederlandse Taal- en Letterkunde, Filter. Tijdschrift over vertalen, De filosoof en De Parelduiker.

Op www.textualscholarship.nl (voorheen teksteditie.org) zijn korte stukken van mij te vinden, onder andere over een motto bij Gerard Reve, Gedichten 1962-1990 van Hans Faverey en de bibliotheek van Kees Fens.


Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt in december 2013 en voor het laatst gecontroleerd in juli 2015.